Νερό, το Μεγάλο Μυστήριο (Water The Great Mystery)


Water The Great Mystery

Μια συναρπαστική ταινία, στην οποία αποκαλύπτονται οι πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με το νερό, τη πιο εκπληκτική αλλά και τη λιγότερο μελετημένη ουσία στον κόσμο. Επιστήμονες, ερευνητές, φιλόσοφοι και θεολόγοι προσπαθούν να κατανοήσουν αυτό το μοναδικό υγρό και όλες τις θαυματουργές ιδιότητές του, που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Σε αυτή την καταπληκτική ταινία, «Νερό, το Μεγάλο Μυστήριο», μπορούμε να δούμε ότι η επιστήμη έχει κάνει ένα κβαντικό άλμα στην κατανόηση του πώς το μυαλό μπορεί να καταγραφεί από το πλέον απλό στοιχείο στη φύση (νερό) και στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων: H2O. Εάν το νερό έχει μνήμη και κύριο συστατικό του είναι το υδρογόνο, τότε όλο το σύμπαν θα έχει μνήμη. Το Υδρογόνο γεννήθηκε μεταξύ 100 και 1.000 δευτερόλεπτων μετά το Big Bang και καλύπτει το 75% της γνωστής μάζας του σύμπαντος.

Η θεωρία της «μνήμης» είναι η βάση της Ομοιοπαθητικής, της οποίας τα φάρμακα είναι συχνά τόσο αραιωμένα ώστε να μην περιέχουν έστω και ένα μόριο δραστικής ουσίας. Το νερό διατηρεί «μνήμη» των ουσιών που είχαν κάποτε διαλυθεί σε αυτό, υποστηρίζει ο Δρ Λούις Ρέι σε άρθρο του στο έγκριτο περιοδικό Physica A, ότι ακόμα και σε διαλύματα τόσο αραιά ώστε να μην περιέχουν καθόλου δραστική ουσία, οι δεσμοί υδρογόνου είναι διαφορετικοί από ότι στο καθαρό νερό. Οι δεσμοί αυτοί οφείλονται στην έλξη του πολωμένου ατόμου υδρογόνου με το οξυγόνο ενός γειτονικού μορίου. Στους δεσμούς υδρογόνου οφείλονται πολλές από τις φυσικοχημικές ιδιότητες του νερού.

Πηγές:
http://topdocumentaryfilms.com/water-great-mystery/
http://www.youtube.com/watch?v=1VB4KxfqPwE
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=464211
Φωτογραφία: Google/Παρουσίαση: Ελένη Σπυρίδου
6 years ago byin ΒίντεοYou can follow any responses to this entry through the | RSS feed. You can leave a response, or trackback from your own site.