Αρχαία Ελληνική Ιατρική με τον Αλέξανδρο Τηλικίδη

Ο ιδρυτής της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής Δρ. Αλέξανδρος Τηλικίδης, αναλύει τις βασικές αρχές της Ιατρικής, όπως θεμελιώθηκε και αναπτύχθηκε στην αρχαιότητα και τη σύνδεση της με την προάσπιση της υγείας στην καθημερινότητα.

Η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής είναι ένας εκπαιδευτικός χώρος ο οποίος έχει δημιουργηθεί για να στεγάσει και να υλοποιήσει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό όραμα.

Οι βασικές πλευρές αυτού του οράματος είναι:
– Η αναβίωση της αρχαίας ελληνικής ιατρικής σκέψης και πρακτικής καθώς και η άμεση εφαρμογή της για την επίτευξη της υγείας, δημόσιας και ατομικής.

– Η καλλιέργεια και διάδοση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής καθώς και ο συγκερασμός της με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική.

– Η εκπαίδευση θεραπευτών με ήθος και θεραπευτικές δεξιότητες προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πάσχοντα για την γέννηση μιας καινούργιας εποχής ως προς την έννοια της θεραπείας.

– Η μελέτη όλων των παραδοσιακών ιατρικών συστημάτων του κόσμου (Ινδική, Θιβετανική, Αραβική, Αφρικάνικη και Ινδιάνικη Ιατρική) με σκοπό την άντληση χρήσιμων πληροφοριών για την βελτίωση του συγκερασμού της Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Επίσης, η μελέτη του σύγχρονου δυτικού ιατρικού συστήματος για την αποφυγή λαθών αλλά επίσης για τις πολύτιμες γνώσεις που φέρει.

– Η προσέλκυση μελετητών και θεραπευτών ως προς την Αρχαία Ελληνική Ιατρική, με σκοπό να ξαναγίνει η Ελλάδα το κέντρο του παγκόσμιου ιατρικού πνεύματος.

– Η δημιουργία ενός φυτωρίου Δασκάλων της Αρχαίας Ελληνικής αλλά και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής μέσα από την οπτική της Αρχαίας Ελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ λειτουργεί και ως θεραπευτικό κέντρο, ώστε η μελέτη της αρχαίας γνώσης να μην παραμένει θεωρία αλλά να έχει και πρακτική εφαρμογή.

 

Αλέξανδρος Τηλικίδης
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Πηγές:
Κανάλι WellDay στο youtube
http://www.drosostalida.com/
Παρουσίαση: Ελενη Σπυρίδου
2 years ago byin ΒίντεοYou can follow any responses to this entry through the | RSS feed. You can leave a response, or trackback from your own site.