Βιογραφικό

Ευτυχώς που οι γονείς μου, ο πατέρας μου ιδιαίτερα, μου δίδαξε μια εικονική πραγματικότητα της ζωής, ή τουλάχιστον μπορεί κι εγώ να παρερμήνευσα κάπως, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει για μένα ότι η εικόνα που σχημάτισα για το τι είναι ζωή, απείχε λίγο από την «πραγματικότητα»… άλλων. Ποιος ορίζει βέβαια ποιά είναι η «πραγματικότητα» κι αν είναι απόλυτη; Ευτυχώς που οι θεωρίες της Κβαντικής Φυσικής περί ιδέας της απόλυτης πραγματικότητας με δικαιώνουν λίγο.

Προσωπικά δεν πιστεύω στην τύχη. Πριν σπουδάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ζήτησα «άδεια» από τον πατέρα μου ο οποίος ήταν έμπορος, να σπουδάσω Ψυχολογία. Την απάντηση την έδωσα μόνη μου ερμηνεύοντας τη έκφρασή του. Σπούδασα λοιπόν Οικονομικά χωρίς να ξεχάσω ποτέ την κλίση μου προς τις ανθρωπιστικές επιστήμες, οπότε και η μετέπειτα εκπαίδευσή μου στην Αντλεριανή προσέγγιση με τη συμμετοχή μου σε ομάδες αυτογνωσίας και συμβουλευτικής γονέων με την Ειρήνη Καραγιάννη και τον Γιάννη Χοϊμέ. Και αργότερα ειδίκευση στην Ελληνική Εταιρία Αντλεριανής Ψυχολογίας ως εισηγήτρια Ομάδων Γονέων, Diploma in Counselling από COSCA, εκπαίδευση στις Μαθησιακές δυσκολίες, στην Criminal Psychology, συμμετοχές σε σεμινάρια Αντλεριανών και άλλων Ψυχοθεραπευτών. Γνώρισα ανατολίτικες φιλοσοφίες και πήρα Α’ βαθμό Ρέικι δίπλα στη Σβάρνω, ενώ τα καλοκαίρια μου είχα την ευτυχία να βρίσκομαι συνεχώς σε επαφή με κόσμο και να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, εκεί, μέσα στη θάλασσα που υπεραγαπώ, ως εκπαιδεύτρια θαλάσσιων σπορ, windsurfing και water ski.

Αυτός ο ατέρμων δρόμος με οδήγησε τελευταία στην Ομοιοπαθητική, όπου γνώρισα τον αγαπημένο μου δάσκαλο Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και οι “σπουδές” μου συνεχίζονται ακόμα. Η Ομοιοπαθητική δεν έχει τέλος, είναι μια φυσική προσέγγιση θεραπείας που έχει τις ρίζες της στην εποχή του Ιπποκράτη, ως εκ τούτου δεν μπορεί να βασίζεται πουθενά αλλού παρά μόνο στην αλήθεια και γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψει. Μπορεί να ξεχαστεί για λίγο, όπως κι έγινε, αλλά θα βρίσκεται πάντα κάποιος Hahnemann να την αναβιώνει. Η φοίτησή μου στην “Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής”, Σχολή του υπέροχου ιατρού, βελονιστή και ανθρώπου Αλέξανδρου Τηλικίδη, δεν περιελάμβανε μόνο την Ομοιοπαθητική. Εκεί γνώρισα την Ιπποκρατική σκέψη, έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι τη φύση που μας φιλοξενεί και μας παρέχει στέγη, τροφή και ζωή, εκεί διδάχθηκα την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και εκπαιδεύτηκα στον βελονισμό, εκεί γνώρισα υπέροχους δασκάλους που με εμπλούτισαν.

Δίδυμοι στο ζώδιο, οι Δίδυμοι έχουν μια δίψα για γνώση και διάβασμα που δεν σταματάει ποτέ, είναι επικοινωνιακοί και οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές γι’ αυτούς. Λέγεται ότι το δύσκολο για τους Διδύμους πάντα βρίσκεται στο να προσηλώσουν την προσοχή τους σε κάτι και να μην το αφήσουν στην μέση για κάτι άλλο που θα προκύψει στην πορεία…

Όπως λέει κι ο Ηράκλειτος, ο φιλόσοφος της αέναης κίνησης και μεταβολής, “Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν”.